zondag 1 juni 2014

Ontspannen Zondag; Tong Tong Fair

De Pasar Malam Besar, zoals wij het nog steeds noemen, is weer in Den Haag. We hebben inmiddels ons jaarlijks feestje daar weer gehad. Vorig jaar was het heel bijzonder dat we daar met dochterlief konden zijn. Dit jaar voelde het gelukkig al veel normaler.

Dochterlief keek vol enthousiasme in het begin haar ogen uit. Toen we in de Indonesië-tent waren, vroeg ze tot hilariteit van omstanders verbaasd "Wat spreken ze hier eigenlijk?". Enkele uurtjes later 'sprak' ze het zelf toen ze een jurkje kreeg "tewimah kasih!".

In de grote tent ging het een beetje mis, op het podium startte net een optreden met veel getrommel. In combinatie met de drukte werd dat ons meisje wat teveel, ze barstte zielig in tranen uit. Gelukkig knapte ze na een lemper en een bekertje melk in de iets rustigere eettent weer wat op. Maar helemaal goed kwam het niet meer met dochterlief en de Tong Tong Fair. Iedere 5 minuten vroeg ze wanneer ze weer weg mocht.

Gelukkig had ze nog wel een klein hoogtepuntje. 'Tante Lien' (Wieteke van Dort) zat aan het tafeltje achter ons te eten. Thuis had ze het er nog over, "Tante Lien bestaat echt, niet te geloven, ik heb haar echt gezien!".

Nieuwsgierig geworden? De Tong Tong Fair is tot en met 9 juni op het Malieveld in Den Haag. 



De Kunstige Zondag van vorige week is de laatste kunstige zondag. Voortaan plaats ik af en toe een Ontspannen Zondag blog met ideetjes over documentaires, boeken, tripjes en vast af en toe ook nog wat kunsterigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten