zondag 23 februari 2014

Kunstige Zondag; E.H. Shepard.

Dochterlief kijkt sinds een tijdje de films van Winnie de Poeh. Nu ze daar de concentratie voor heeft zag ik mijn kans schoon en ik ben begonnen met het voorlezen uit de orginele (nu ja, wel in het nederlands vertaalde) Winnie de Poeh. Voor ons allebei een groot plezier. Met grote bewondering kijk ik naar die prachtige en lieve tekeningen van E.H Shepard.


Kijk, dat nekje! Zoooo aandoenlijk!



Pure romantiek :-D.

Piglet is toch wel mijn favoriet. Nou moet ik eerlijk toegeven dat dat komt door de boekjes van Benjamin Hoff (Tao van Poeh en Teh van Knorretje). Piglet is zo'n klein angstig lieverdje, dat op het juiste moment vreselijk dapper is. 



Tigger is in de Disneyfilms wel een branie-achtige druktemaker. Uit de tekeningen van Shepard komt in mijn beleving veel meer een diertje naar voren waarbij het allemaal meer per ongeluk gebeurt. Niet vanuit branie, maar meer vanuit onbedachtzaamheid, misschien zelfs een beetje onnozelheid. 
Bovenstaande Tigger is toch om te knuffelen!


Een ieder met een poes weet hoe grappig het eruit ziet als poeslief iets uit een potje probeert te halen (hondjes kunnen er ook wat van :-D).
Dat zie ik helemaal terugkomen in bovenstaand plaatje. Wat kan Shepard dat goed weergeven!


En deze vind ik echt verrukkelijk! Die oortjes van Piglet, die zo heerlijk flapperen in de wind. Dat is toch prachtig getekend!


Ik ken volgens mij niemand die zoveel aandoenlijks met zijn pen op papier weet te krijgen. Zo verschrikkelijk knap! Zijn tekeningen maken me keer op keer weer blij! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten