zondag 6 oktober 2013

Bloggenot


Iets minder dan een jaar geleden ontdekte ik het:

Blogjes lezen van andere mensen.

Ik begon met ‘consuminderblogs’ en ‘bewuster leven blogs’. De laatste weken lees ik veel ‘creablogs’ en ik smul ervan.

Momenteel lees ik het blog van Ingthings. Ik begin altijd helemaal in het begin en inmiddels ben ik op 20 december 2011 aanbeland. (Ik zag dat ze nog steeds dagelijks wat schrijft, dus ik heb nog vele blogberichtjes te lezen) Wat ik zo heerlijk vind aan haar blog is dat ze allerlei mooie spulletjes heeft verzameld door de jaren heen uit kringloopwinkels en van rommelmarkten. Ze maakt er zulke leuke hoekjes van in haar huizen. 
Ik bekijk die foto’s steeds verlekkerd en wens zelf zulke leuke spulletjes te vinden om ook van die prachtige hoekjes te creëren.

Vanochtend kwam ik beneden, na heel veel blogjes van haar gelezen te hebben. En ineens zag ik het. Die rommel bij mij in huis, dat zijn ook leuke hoekjes.  Ik maakte er maar wat foto’s van en met een filtertje wordt het nog iets mooier…

Een kleurrijk hoekje, beer bedolven onder de wollebollen.

Mooie bloemen in een vaas, op een rommelig kleurrijk tafeltje

Een afgevallen bloemetje naast de vaas

Poes in beeld, net een schaduw ;-)

Beer in het zonnetje

Een puur genot om de rommel in huis eens met andere ogen te bekijken. Ineens is een 'troeperig huis' verworden tot een 'gezellige hoekjes huis'. Heerlijk zo'n switch in mijn hoofd (binnen de Gestaltpsychologie heet dat een Gestaltswitch) op een vrije zondag. Dank voor de inspiratie Ingthings!

Naast al dat bloggenot nog ander genot:
Een volle fruit en groenteschaal. Pure rijkdom!

Fijne zon(nige)dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten